Inver Woon Werk concept

De mooiste gordijnen op maat laat je maken bij Inver Woon Werk Concept. Wij hebben namelijk een ruime keuze aan gordijnen waar je écht blij van wordt en met onze gratis meet en montageservice kunnen wij die extra stap leveren waardoor u volledig zorgeloos kunt worden voorzien van nieuwe gordijen!
Of je nu op zoek bent naar overgordijnen, vitrages, inbetweens, vouwgordijnen, of plisségordijnen, bij ons laat je iedere gordijnsoort op maat maken zodat deze perfect aansluit bij je interieur. Bovendien kun je kiezen uit een grote diversiteit aan kleuren, dessins en prints.

 

Gordijnen
Meer dan mooi, ook verduisterend

Gordijnen zijn niet alleen mooi en sfeervol, ze zijn ook heel nuttig! Zo kun je in de winter de warmte binnenhouden met een isolerend gordijn, en in de zomer houdt deze de warmte juist buiten! Vind je veiligheid belangrijk? Kies dan voor een vlamwerend of brandvertragend gordijn. Heb je een nieuw huis, met een galmend vertrek? Kies dan voor akoestische gordijnen. Voor iedere kamer is er een geschikt gordijn!

Welke waarde past bij jouw kamer?
Elke ruimte is anders, daarom bieden wij vele mogelijkheden! Sommige gordijnen zijn al voorzien van een toegevoegde waarde, maar als je kiest voor een stof die dat niet heeft, kun je deze ook laten voeren. Zo vind je altijd het geschikte gordijn voor jouw ruimte. Weet je niet precies wat de beste optie is voor jouw kamer? Wij adviseren je graag! We helpen je graag verder naar jouw perfecte gordijnen. Of het nou gaat over de kleur, het aanvragen van stofstalen of twijfels over het opmeten. Wij adviseren je en lopen het met je door, zodat jij weet hoe je verder moet. En met onze gratis meet- en montageservice kunt u zorgeloos genieten van uw nieuwe gordijnen!

Vijf tips voor het uitzoeken van woonkamergordijnen
We hebben gordijnen in alle kleuren, maten en patronen. Dus de kunst is om de juiste uit te zoeken. Onze tips:

  • Begin met het bepalen van de stof. Inbetween/vitrage of overgordijn?
  • Kies je kleur. Je hebt hierbij twee opties. Je kunt kiezen voor kleuren die aansluiten bij je interieur. Heb je bijvoorbeeld voornamelijk aardetinten, kies aardetint gordijnen. Als tweede optie kies je juist voor een contrasterende kleur. Een kleur precies aan de andere kant van de kleurcirkel. Dit brengt dynamiek in de ruimte. Daarnaast zorgt het voor een balans tussen warm en koel, immers de tegenovergestelde kleur brengt ook de tegenovergestelde warmte/koelte.
  • Welke eigenschappen moet het hebben? Dit kan handig zijn: isolerend, akoestisch, brandvertragend of verduisterend.
  • Neem gordijnen van plafond tot vloer. Dit zorgt voor rustige kleurblokken.
  • Daarnaast bieden wij veel stoffen die duurzaam geproduceerd zijn. Handig om mee te nemen in je zoektocht. Een betere wereld maken we samen.

Voordelen gordijnen in je woonkamer
Gordijnen hebben naast sfeer en uitstraling ook andere positieve eigenschappen die kunnen helpen je woning comfortabeler te maken. Heb je bijvoorbeeld een tochtig huis uit de jaren 30? Neem isolerende gordijnen. Heb je een nieuwbouwhuis dat galmt? Neem dan akoestische gordijnen. Veel gordijnstoffen hebben één of meerdere van deze meerwaarden al in de stof zitten. En zo niet, dan kun je ze toevoegen door de juiste voering.

Wat voor plooi mogelijkheden zijn er voor gordijnen?
Enkele plooi: De enkele plooi wordt veel gebruikt voor dikkere of gevoerde gordijnen (ook black out gordijnen vallen hieronder). Ze vallen hierdoor soepel zonder dat de stof 'opgepropt' overkomt.  

De wave plooi: Deze plooi heeft een geheel eigen ophangsysteem (rail) en - de naam zegt het al - hij valt golvend. Een beetje zoals wanneer je een roede gebruikt, maar dan strakker. Dit is een fraaie oplossing voor veel gordijnstoffen, ook voor dikkere of gevoerde stoffen. Ook mooi in hoge ruimtes.

De vlinderplooi: De dubbele plooi of vlinderplooi, is fraai voor niet al te dikke of ongevoerde stoffen. 


Vitrages
Originele vitrage, speciaal voor jou op maat gemaakt
Onze vitrage stoffen zijn soepel, transparant of hebben een ingeweven structuur of randafwerking. Onze vitrage stoffen zijn als kamerhoge stof uitgevoerd zodat er in de confectie geen naden zichtbaar zijn. Aan de onderzijde van de vitrage verwerken wij een verzwaringskoord, zodat deze prachtig valt en er geen zoom in hoeft. Vitrages hebben we in talloze kleuren, dessins en prints.

Wat zijn vitrages?
Vitrages zijn ook bekend onder de naam glasgordijn. Vitrages zijn zeer dunne gordijnen gemaakt van transparante stoffen. Ze hebben als functie om de inkijk te verminderen, zonder dat het erg ten koste gaat van het daglicht.

Mooie vitrages
Onze vitrages zijn elegant, duurzaam en van hoogwaardige kwaliteit. Onze vitrages zijn gemaakt van kamerhoge stof, waardoor er in het eindresultaat geen naden zichtbaar zijn. Verder verwerken wij aan de onderzijde een verzwaringskoord, hierdoor valt de stof prachtig en is een zoom overbodig.

Verschil tussen vitrage en inbetween
Inbetweens zitten net tussen vitrages en overgordijnen in. Deze gordijnen zijn een tikkeltje doorzichtig, net iets dikker dan vitrage. Wel worden de termen vitrages en inbetweens door elkaar gebruikt, ze vallen namelijk beide in de groep ‘transparanten’.

Vitrages met gordijnen
Vitrages worden vaak gecombineerd met overgordijnen. Zo kun je voor volledige privacy de gordijnen lekker dicht te doen. Maar, je kan ook alleen de vitrages dichthouden voor net even wat extra licht, en zonder het gevoel te hebben dat iedereen naar binnen kijkt. Dit is bijvoorbeeld ideal voor in je slaapkamer.

Een duidelijke prijs
De prijs van gordijnen wordt vaak per meter aangegeven. Dit kan natuurlijk voor onduidelijkheid zorgen, omdat de ene stof breder is dan de andere. Bovendien worden de maakkosten vaak niet meegerekend. Daarom is de getoonde prijs bij ons altijd inclusief alles. Dit betekent dat het op maat maken van je gordijn en eventueel de haken of ringen allemaal bij de prijs in zit. Wel zo duidelijk.

 

Inbetweens
Onze inbetween stoffen half transparant en zijn verkrijgbaar in talloze verschillende stijlen en dessins.

Inbetweens zijn ideaal om de lichtinval te filteren en tegelijkertijd je privacy van buitenaf te behouden. Je kunt gaan voor een meer basic look en een rustige uitstraling met onze effen inbetweens. Dit is bijvoorbeeld zeer geschikt voor grote oppervlakken. Wil je iets meer kleur of patroon, dat kan natuurlijk ook. Daar hebben we ook allerlei mooie varianten van in ons assortiment. Net iets dikker dan vitrage, toch genoeg privacy. Dat is een inbetween-gordijn. Met ons vakmanschap staan we voor je klaar.

Niet alleen zijn inbetweens ideaal om de lichtinval te filteren en tegelijkertijd je privacy van buitenaf te behouden, onze inbetweens staan ook prachtig in ieder interieur. Ga je liever voor een basic look en een rustige uitstraling? Kies dan voor effen inbetweens, zeer geschikt voor grote oppervlakken en je creëert een rustige sfeer in huis. Ben je op zoek naar inbetweens voor in de kinderkamer? Ga dan voor kleurrijk of een vrolijke print! Houd je wel van een decoratieve touch? Kies dan voor decoratieve, gedessineerde inbetweenstoffen en voeg hiermee extra sfeer toe! Wij bieden een uitgebreide collectie inbetweens, bijna alle inbetweens zijn ook te bestellen als vouwgordijn. Bij ons vind je altijd de nieuwste trends. Wij voorzien je graag van deskundig advies!

 

Vouwgordijnen

De mooiste vouwgordijnen op maat gemaakt vind je bij ons!
Wij bieden een breed assortiment, van bijna al onze stoffen kunnen we vouwgordijnen maken. Wij maken de vouwgordijnen graag voor je op maat, zo passen ze altijd perfect!

Wat zijn de mogelijkheden
De baleinen adviseren we altijd aan de voorkant. Bij effen stoffen zorgt dit voor een strakke uitstraling. Bij een patroon zorgt dit ervoor dat het patroon altijd doorloopt en niet onderbroken wordt. Dit kun je duidelijk terugzien op de foto, waarbij het groene blad design doorloopt.

Vouwgordijnen vóór of ín het kozijn
Vouwgordijnen kun je op twee manieren ophangen; in de dag (in het kozijn) of op de dag (voor het kozijn). Op de dag, dus voor het kozijn, is de meest voorkomende bevestigingsmethode. Hiermee ontstaat er een rustige en royale uitstraling. In de dag, dus in het kozijn, zie je vaak om drie redenen. De eerste is de strakke uistraling. De tweede is bij een kiepraam. Als laatste reden is het gebrek aan ruimte. Bij deze manier van ophangen is het belangrijk om goed te meten, zodat er geen licht langs de zijkanten komt. Bijna alle stoffen in onze collectie kunnen als vouwgordijn gemaakt worden. Daarnaast kunnen alle vouwgordijnen gevoerd geleverd worden. Hiermee kun je bijvoorbeeld extra verduisterende of isolerende eigenschappen aan het gordijn meegeven.

 

ONZE LEVERANCIERS
ONZE PARTNERS